018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sela u okolini Knjaževca još bez struje (VIDEO)

Komentari: isključeni

Još tri sela u Svrljiškom kraju biće priključena na električnu mrežu, situacija u okolini Zaječara je stabilizovana, a u Knjaževcu je najteže, jer radnici “Jugoistoka” rade u vrlo teškim uslovima i čine sve da planinska sela u ovoj opštini što pre dobiju struju, kaže Dragoslav Pavlović, šef kabineta Privrednog društva „Jugoistok“.
Posle havarije na električnoj mreži i uvođenja vanrednog stanja, situacija sa snabdevanjem električnom energijom u pojedinim selima u opštini Svrljig se stabilizuje.
Ekipe Privrednog društva „Jugoistok“ su na terenu, pa se očekuje da sela koja nisu imala napajanje, u najkraćem roku dobiju struju, kaže Jelena Trifunović, predsednica opštine Svrljig.
Interventne ekipe „Jugoistoka“ nalaze se na terenu gde danonoćno rade na otklanjanju kvarova.
Jugoistok Srbije proteklih dana zahvatila je nezapamćena ledena kiša sa vrlo niskim temperaturama koje su ledom okovale električnu mrežu i prouzrokovale oštećenja i kvarove ne samo na niskonaponskoj, već i na visokonaponskoj mreži. Danonoćnim angažovanjem mobilnih ekipa stanje u svim kritičnim oblastima je stabilizovano, kažu u PD “Jugositok”.

Povezane vesti