018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sednica Skupštine opštine Medijana (VIDEO)

Odbornici Skupštine Opštine „Medijana“ usvojili su izveštaj o izvršenju budžeta u prvom polugođu ove godine, uz konstataciju da je potrošeno 40 odsto planiranih sredstava za ovu godinu. Doneta je i odluka koja definiše rad opštinske fonadacije „Sveta Petka“, s tim što su odbornici „Niške priče“, kritikovali to što predsednik Skupštine Opštine, koji je ujedno i predsednik tog Fonda, nije podneo izveštaj o radu tog organa, iako je odbornička grupa „Niška priča“ blagovremeno podnela zahtev.

U ovoj godini Opština Medijana, na raspolaganju iz budžeta ima 192.000.000 dinara, od čega je u prvom polugođu potrošila 62.000.000. Od toga, kako kaže predsednik Skupštine Opštine, najviše novca, ali štedljivo, utrošeno je na obnovu mobilijara, podršku savetima građana, komunalno uređenje, socijalnu zaštitu i kulturne manifestacije koje se odnose na obeležavanje 17 vekova Milanskog edikta.

Usvojena je i odluka kojom se Fondacija “Sveta Petka” definiše kao povremeno radno telo Skupštine Opštine, što je u skladu sa preporukom Agencije protiv korupcije. Podsetimo, iz ovog Fonda Opština finansirana stipendije i nagrade najboljim studentima, kao i vantelesnu oplodnju parova koji dugo čekaju potomsvo.

Odbornik „Niške priče“ Predrag Jelenković, koji je u prethodnom sazivu bio predsednik Fonda “Sveta Petka”, kritikovao je što sadašnji predsednik nije podneo izveštaj o radu ovog tela, iako je zahtev blagovremeno podnet i naročito ako se zna da je izveštaje o radu podnelo svih 8 komisija pri Skupštini ove opštine.

Na ove primedbe predsednik Skupštine Opštine je odgovorio da prethodno izveštaj o radu Fonda treba da usvoji Komisija, pa potom Skupština Opštine, ali da nije bilo kvoruma, što je usporilo celu proceduru. Odbornici Niške priče nisu prihvatili ovo objašnjenje, ocenjujući da se nadležna komisija ne sastaje, jer kako ističu, članovi nisu zadovoljni radom aktuelnog predsednika Skupštine Opštine „Medijana“, koji je ujedno i predsednik Fonda “Sveta Petka“.

 

Povezane vesti