018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sednica Skupštine Grada 23. maja

Komentari: isključeni

Jedanaesta Sednica Skupštine Grada, na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni predlozi izmena osnivačkih akata gradskih javnih preduzeća, biće održana 23. maja.

-Usvajanje je neophodno, kako bi se ona usaglasila sa novim Zakonom o javnim preduzećima i raspisali konkursi za izbor direktora- istakao je predsednik Skupštine Grada, prof. dr Mile Ilić.

Odbornici gradskog parlamenta će narednog četvrtka imati zadatak da usvoje sve predložene izmene osnivačkih akata javnih preduzeća i tako se usaglase sa novim zakonom, bez koga ne mogu biti raspisani konkursi za izbor direktora i članova nadzornih odbora, kaže predsednik SG, prof. dr Mile Ilić.

Tаkođe, odbornici će rаzmаtrаti i predlog zа osnivаnje komisije zа izbor direktorа Jаvnih preduzećа i doneti odluku o rаspisivаnju konkursа, а premа Ilićevim rečimа, celа procedurа izborа, biće zаvršenа do kraja leta.

Odbornici skupštine Grada će izabrati i novog direktora Apoteka Niš, a s obzirom da ističe mandat direktoru JKP „Gorica“, biće predložen kandidat za v. d. rukovodioca ovog preduzeća.

 

 

 

 

Povezane vesti