018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sednica Skupštine GO „Pantelej“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Na sednici Skupštine Gradske opštine „Pantelej“ usvojena je Odluka o davanju pozitivnog mišljenja za vršenje funkcija predsednika Nadzornih odbora „Direkcije za izgradnju grada“ i „Niške televizije“. Na sednici su usvojene i smernice za izradu predloga budžeta opštine za 2014. godinu.

Na 12. sednici Skupštine GO „Pantelej“ usvojen je Predlog zaključka o uvrđivanju smernica za izradu predloga budžeta za sledeću godinu, ali i odluke o davanju pozitivnog mišljenja za vršenje funkcija predsednika Nadzornih odbora dva javna preduzeća.

Opoziciona Demokratska stranka imala je primedbu na predlog da se predsednicima saveta mesnih zajednica, kojih na teritoriji opštine ima 17, mesečno plaća 10.000 dinara.

- Nismo za tačku dnevnog reda koja sugeriše da se iz džepova građana izvuče tri miliona dinara godišnje za plaćanje aktivista u mesnim zajednicama. Do sada to nije bila praksa, a u ovoj besparici i krizi, mislim da je to apsurdno - rekao je Branislav Mišić, šef Odborničke grupe DS

Predsednik Skupštine GO Pantelej tvrdi da se ne radi o platama predsednika saveta, već o troškovima mesnih zajednica.

– Deset hiljada dinara mesečno namenjeno je pokrivanju troškova rada saveta mesnih zajednica, kao što su telefoni, kartice i slično, i ta sredstva nisu namenjena platama predsednika saveta - ističe Branimir Vasiljević, predsednik Skupštine GO „Pantelej“.

Na Sednici su usvojene odluke kojima se daje pozitivno mišljenje o Nebojši Loviću kao vršiocu funcije predsednika Nadzornog odbora „Direkcije za izgradnju grada“, i Srđanu Saviću kao predsedniku Nadzornog odbora „Niške televizije“. Takođe, za predsednika Administrativnog odbora GO „Pantelej“  izabran je Slaviša Dinić.

Povezane vesti