018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sednica Skupštine 14. juna

Komentari: isključeni

Na narednoj sednici Skupštine Grada biće, između ostalog, doneta odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i ustanova koje su pod ingerencijom Grada. Rok za raspisivanje konkursa je 30. jun.

Ovim će, sva preduzeća i ustanove, najkasnije do kraja septembra imati novo rukovodstvo, a sednica će biti održana u petak, 14. juna.

Odbornici gradskog parlamenta su na prethodnoj sednici usvojili predložene izmene i dopune zakona o javnim preduzećima i ustanovama koje je predložila Republika. Time su se stekli svi potrebni uslovi da se raspiše konkurs za izbor direktora ali i članova nadzornih odbora, kaže predsednik SG, prof. Dr Mile Ilić.

Na predstojećoj sednici, biće formirana komisija koja će rukovodstvo preduzeća i ustanova birati, a očekuje se da cela procedura bude završena tokom leta. Biće  izabrani i saveti za sve gradske manifestacije iz oblasti kulture, novi direktor Sportskog centra „Čair“, kao i javni gradski pravobranilac. Odbornici će u skupštinske klupe ponovo sesti u petak, 14. juna.

Povezane vesti