018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sednica SG: Polemika oko upravnika Narodnog pozorišta

Na 16. sednici Skupštine grada, u dosadašnjem toku, najveća polemika vodila se oko izbora upravnika Narodnog pozorišta u Nišu.

Predlog da ovu ustanovu u naredne četiri godine vodi dosadašnji VD upravnika Ivan Vuković, opozicija osporava tumačenjem da on nema pet godina radnog iskustva, što je predviđeno konkursom.

Odbornik Niške priče Predrag Jelenković dostavio je na samom početku sednice dopis Ministarstva rada. Jelenković tvrdi da Vuković ne može biti upravnik, pozivajući se na tumačenje iz dopisa.

Predsednik Odbora za imenovanje SG Dejan Jovanović, međutim, tvrdi da je ovo Jelenkovićeva politička igra, jer njemu, kao predsedniku, nije dostavljen takav dokument.

Osim toga, na predlog Dragoslava Ćirkovića, predsednika gradskog odbora DS-a, sa dnevnog reda je skinuta tačka o izboru članova nadzornih odbora u gradskim ustanovama.

Predsednik Skupštine grada Mile Ilić očekuje da će do kraja dana biti izabrani svi direktori javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova, kao i članovi nadzornih odbora u javnim preduzećima, što su i najvažnije tačke današnje sednice.

Povezane vesti

  • Ne pripadam nijednoj partiji

    Postovana Redakcijo i Televizijo,

    Sramota je da Vi kao Niska televizija date live prenos skupstine, danas, a da iskljucite ton. Trenutno je 18 h, 02.10.2013. god.

    Nisam partijski obojen