018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sednica SG: Izabrani direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća (VIDEO)

Skupština grada Niša odlučivala je danas o direktorima 14 javnih i javno-komunalnih preduzeća, razmotrila i usvojila izmene urbanističkih planova, dok je izbor članova nadzornih odbora ustanova skinut sa dnevnog reda. Nakon dopisa Ministarstva rada, razrešenje i imenovanje upravnika Narodnog pozorišta odloženo za narednu sednicu.

Odbornici Skupštine grada Nisš razrešili su vršioce dužnosti direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća i upravike ustanova i imenovali rukovodioce na mandat od četiri godine. Postavljeni su i novi predsednici i članovi nadzornih i školskih odbora

Na inicijativu opozicije, sa dnevnog reda skinut je predlog o imenovanju Ivana Vukovića, dosadašnjeg vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Nišu. Predrag Jelenković iz Odborničke grupe Niška priča je na samom početku sednice izneo dopis Ministarstva rada, na osnovu koga je zatražio od odbornika da ne podrže Vukovića. Skupštinski Odbor za imenovanje odlučio je potom da ovu tačku povuče.

Na dnevnom redu bilo je i odlučivanje o planovima detaljne regulacije u delu radne zone Sever, kao i kolektora od Naselja 9. maj do Nišavskog kolektora i više drugih urbanističkih planova. Odbornici su raspravljali i o Programu rada Direkcije za izgradnju grada, a šef Ujedinjenih regiona Srbije u Nišu i izvršni direktor ovog javnog preduzeća kaže da su program prilagodili zahtevima gradskog rukovodstva da se smanje potraživanja iz budžeta.

Sagledavan je i Predlog druge faze Plana detaljne regulacije Gradske opštine Palilula. Demokratska stranka Srbije smatra da ne treba dozvoliti elektrifikaciju pruge u pravcu Bugarske kroz grad, jer bi time Niš trajno ostao podeljen železnicom.

Na samom početku zasedanja, odbornici su odlučili da odlože izbor predsednika i članova nadzornih odbora u ustanovama, pa je ova tačka skinuta sa dnevnog reda.

Povezane vesti