018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sedam sati spasavali bika iz bunara (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niški vatrogaci i radnici vodovoda su u toku noći spasili bika koji je upao u bunar u Gornjoj Studeni. Akcija je trajala 7 sati, a životinja teška 600 kg je izvučena pomoću mašina, kaže za NTV komandant vatrogasno-spasilačke brigade Srđan Nikolić.

Od 9 sati uveče, pa sve do rane zore, vatrogasci su izvlačili bika iz bunara u Gornjoj Studeni. Životinja teška oko 600 kg je satima bespomoćno bila zaglavljena na dubini od 6 metara. Zahvaljujući angažovanju mašina JKP Naisus, iskopan je paralelni bunar, a bik bezbedno izvučen. Životinja je bila mirna tokom spašavanja kao da je osećala da joj stiže pomoć, kaže komandant vatrogasno-spasilačke brigade Srđan Nikolić.

Desimir Tasković i njegova supruga Saveta sa strepnjom su isčekivali svog Šarka, koji im mnogo pomaže da prežive na selu. Iako je sada na bezbednom, njegova sudbina je neizvesna, jer mu je noga povređena, kaže domaćin.

Bunar koji se nalazi u voćnaku preko puta kuće Taskovića nije bio obezbeđen, već prekriven šibljem. Bik je ovde često bio na ispaši, a kada je upao u rupu, nije puštao glas, pa su ga vlasnici satima tražili dok nisu posumnjali na stari bunar.

Ovo nije prvi put da životinja padne u rupu, kažu Taskovići. Pre nekoliko godina njihov sin je iz istog bunara izvukao komšijinu kokošku. Bunar je sada zatrpan, pa više nema opasnosti ni za životinje, a ni za stanovnike Gornje Studene.

Povezane vesti