018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sećanje na žrtve bombardovanja

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Povodom obeležavanja 14 godina od početka bombardovanja naše zemlje, u Domu vojske održan je komemorativni skup, u znak sećanja na sve žrtve NATO agresije. Za skup pod nazivom „Vreme prolazi, a sećanja ne blede“ prigodan program priredili su Udruženje vojnih penzionera Srbije, Udruženje stvaralaca Niša „Car Konstantin“, društvo za negovanje slobodarskih tradicija i Udruženje pisaca „Čegar“.

Ono što se dogodilo našoj zemlji bio je stravičan zločin koji nikada ne smemo zaboraviti, poručuju iz Udruženja vojnih penzionera Srbije. Bombardovanje koje je trajalo gotovo tri meseca trebalo bi da posluži kao nauk i političarima i budućim generacijama da približavanje Zapada ne može doneti ništa dobro, dodaju oni.

Bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije počelo je 24. 3 1999. godine i trajalo je do 10. juna. NATO je intervenisao bez dozvole Saveta bezbednosti, zbog optužbi da snage srpske bezbednosti vrše etničko čišćenje kosovskih Albanaca.

Ni posle 14 godina zvaničnih podataka o broju žrtava nema, a procene se kreću da je u  bombardovanju život izgubilo između 500 i 2500 ljudi.

Povezane vesti