018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SC „Čair“: Neophodna rekonstrukcija zatvorenih bazena (VIDEO)

Komentari: isključeni

Na spisku investicija u Nišu svakako su i one u sportske objekte, a u centru „Čair“ kažu da su i vlast i opozicija saglasne – prioritet je završetak zapadne tribine stadiona. Nakon toga, i hala i stadion zadovoljavaće sve evropske standarde. Međutim, trenutno daleko od  standarda, a možda i blizu nebezbednosti, jesu zatvoreni bazeni u kompleksu „Čair“. Direktor Dragan Perić kaže da je veliki bazen zabrinjavajuće star i oštećen, i neophodna je hitna rekonstrukcija, jer ga dnevno koristi od 500 do 700 ljudi.

Iako se, kažu, svojski trude da zatvorene bazene održe bezbednim i upotrebljivim, slika i stanje svakodnevno upozoravju da je neophodna rekonstrukcija. U bazene nije ulagano godinama, i morali bi da sada i oni dođu na red.

Kompleks zatvorenih bazena na Čairu otvoren je 1989. godine, i čine ga olimpijski, rekreacioni i dečji bazen. Olimpijski bazen koriste vatrepolisti, ronioci, plivači i sinhroni plivači, a rekreacioni škole plivanja. Svakog dana najmanje 500 ljudi.

Perić dodaje da je uprkos svemu, kvalitet vode u bazenima besrekoran, i nada se da će uskoro doći i rekonstrukcija. Inače, po rangu Asocijacije spotrtskih centara Srbije, centar „Čair“ je u samom je vrhu, rame uz rame sa, na primer, beogradskim Tašmajdanom.

 

 

Povezane vesti