018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Savremenija oprema za „Elmont“

Komentari: isključeni

Društveno preduzeće „Elmont“ iz Niša, koje uglavnom upošljava osobe sa invaliditetom, dobilo je dva savremena kamiona za radove na putevima, zahvaljujući Ministarstvu finansija i incijativi narodnog poslanika Branislava Jovanovića. Ovo preduzeće je time postalo mnogo konkurentnije na tržištu, kaže Jovanović, koji je nekoliko godina volonterski bio na čelu skupštine tog preduzeća.

S obzirom na to da većinu zaposlenih u Elmontu čine osobe sa invaliditetom, ovo preduzeće nema ravnopravni položaj na tržištu. Zbog toga im je potrebna pomoć i države i lokalne samouprave da obezbede potrebne mašine i vozila, kako bi i ovo preduzeće bilo dovoljno konkurentno za dobijanje poslova, ističe Branislav Jovanović.

Zahvaljujući savremenoj opremi, „Elmont“ će od sada biti u mogućnosti da na mnogo kvalitetniji način obavlja poslove u gradu, ali i u državi, ističe direktor ovog preduzeća Dragan Milutinović.

Vozila koja su obezbeđena kao pomoć poslovanju „Elmonta“ proizveo je„Resor“ iz Niša, što je takođe dobra vest za poslovanje još jednog niškog preduzeća, kažu Jovanović i direktor „Resora“ Branislav Mihajlović.

Narodni poslanik Jovanović dodaje i to da najveći broj poslova u gradu „Elmont“ dobija preko „Direkcije za izgradnju grada“, čiji je Jovanović izvršni direktor, kao i da je samo prošle godine vrednost tih poslova bila osamnaest miliona dinara.

Povezane vesti