018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Savez samostalnih sindikata najavio protest i blokadu puteva (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Savezu samostalnih sindikata Srbije najavljuju generalni štrajk kao i blokadu saobraćajnica širom žemlje zbog neuvažavanja njihovih stavova u Radnoj grupi za izradu nacrta Zakona o radu.

Štrajk će se održati od 23. do 27. januara 2014. godine, a u niškom odboru Samostalnog sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti, kažu da će se priključiti ovoj borbi za prava radnika.

Generalni štrajk članova sindikata, ali i svih zaposlenih u Srbiji je sledeći korak u borbi za prava, kažu u Samostalnom sindikatu zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti.

MMF i Svetska banka primoravaju državu da privatizuje sve sektore, što smanjuje cenu rada. U Srbiji već 650.000 radnika ima najnižu zaradu koja iznosi 22.000 dinara. Umesto novih radnih mesta otvaraju se Narodne kuhinje, dodaju u Sindikatu, a Nišlije najavljuju podršku u štrajku.

Štrajk upozorenja najavljen je za 23. januar, a 4 dana kasnije i generalni štrajk prilikom koga će biti blokirane saobraćajnice u zemlji, kažu u Savezu samostalnih Sindikata.

Povezane vesti