018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Savetovalište već čitavu deceniju pomaže studentima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U Nišu živi više od 25.000 studenata, od kojih je barem polovina iz drugih mesta. Adaptacija akademaca na novu sredinu sa sobom obično nosi psihosocijalne probleme, a koje studenti najčešće ne žele da rešavaju u postojećim insitutcijama, kaže klinički psiholog Bojana Dimitrijević. Gostujući u emisiji NTV razgovor ona je dodala da zbog toga već deceniju postoji Savetovalište za mlade u zgradi Univerziteta.
Problem sa kojim se studenti najviše susreću je anksioznost. Dosta njih je i depresivno. Najčešće ih muče ispitni rokovi, emocionalni odnosi, kako da sa malo para prežive studentske dane, da li će naći posao, pokazuju istraživanja Savetovališta za mlade u Nišu. Gostujući u emisiji NTV razgovor klinički psiholog Bojana Dimitrijević kaze da se Savetovalištu najviše javljaju studenti prve i završnih godina.
Zbog toga i postoji Savetovalište za mlade u zgradi Banovine na trećem spratu, kome se, za razliku od ranijih godina, studenti bez predrasuda obraćaju za pomoć. Ipak za psiho-socijalno savetovanje se lakše odlučuju devojke nego muškarci.
Cilj Savetovališta koje postoji već deceniju u Nišu je da se studenti izmeste iz zdravstvenih ustanova, kako ne bi imali asocijaciju na bolest, kazu psiholozi. Besplatnu psihološku pomoć mogu dobiti svakog radnog dana direktno ili putem FB-a i SOS telefona 018 523 -215 od 15 do 19 sati.

Povezane vesti