018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja srpskih i bugarskih stručnjaka za kvalitetnije obrazovanje (VIDEO)

U cilju ohrabrivanja modernizacije obrazovanja, Otvoreni klub iz Niša pokrenuo je projekat „Bugarsko-srpska mreža inovativnog obrazovanja“. Plan je da se stvori mreža škola i stručnjaka u oblasti obrazovanja iz obe zemlje koja će ujediniti motivisano nastavno osoblje i druge eksperte kroz razmenu dobrih praksi i inovativnih metoda. Time će se stvoriti uslovi za početak procesa povezivanja u oblasti obrazovanja, što bi trebalo da dovede do značajnog unapređenja kvaliteta nastave.

U projektu koji je počeo u aprilu učestvuju stručnjaci iz 10 većih gradova pograničnog regiona. Do sada su realizovana tri tematska foruma na kojima je više od 60 strunih lica govorilo o primenama inovacija u nastavi – sve sa ciljem da bi se sistemski poboljšao kvalitet obrazovanja.

Kako bi osigurali komunikaciju, razmenu informacija i dobrih praksi među članovima mreže za vreme trajanja projekta, ali i nakon toga, kreiran je interaktivni dvojezični vebsajt na kome se mogu naći sve informacije o projektu, veb forum namenjen komunikaciji među učesnicima, ali i deo za razmenu metodičkih materijala.

Projekat je namenjen svim zainteresovanim obrazovnim stručnjacima, bez obzira na to da li su učitelji, nastavnici, stručni saradnici ili direktori. S tim, što prioritet imaju oni koji primenjuju inovacije u nastavi i žele to da podele sa svojim kolegama iz pograničnog regiona Srbije i Bugarske. Projekat realizuje Otvoreni klub iz Niša, a nosilac je Slobodan omladinski centar iz Vidina u Bugarskoj, uz finansijsku podršku Evropske unije kroz IPA program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

Povezane vesti