018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja srpskih aerodroma podignuta na viši nivo (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Dva najveća međunarodna aerodroma u Srbiji, Nikola Tesla i Konstantin Veliki podižu saradnju na viši nivo. Iz Beograda je dopremljen kontingent tehničke opreme koja će poboljšati bezbednost niškog aerodroma a potpisan je i Sporazum o obuci svih zaposlenih. Cilj saradnje sa aerodromom Nikola Tesla koji prošlu sezonu završava sa najboljim poslovnim rezultatom u istoriji, jeste da Niški aerodrom Konstantin Veliki bude spreman za predstojeću letnju turističku sezonu.
Intenzivna saradnja izmedju aerodroma Nikola Tesla i aerodroma Konstantin Veliki traje nekoliko godina. Do sada, što u novcu što u opremi i vozilima, beogradski aerodrom uputio je pomoć Nišlijama u vrednosti od 300 miliona dinara. Osnovni cilj ove saradnje jeste da se niški aerodrom u potpunosti osposobi za međunaordne letove i zahteve velikih avio prevoznika.
Proteklu poslovnu godinu beogradski aerodrom Nikola Tesla zavrsio je sa najboljim finansijskim rezultatima u svojoj istoriji dugoj 53 godine. Ostvaren je profit od tri milijarde dinara, a za jednu trećinu povećan je broj putnika. Za 2015. planirana su ulaganja od 20 miliona evra, kaže generalni direktor Saša Vlaisavljević. Rukovodstvo aerodrom Nikola Tesla došlo je u Niš sa najjačim operativnim timom direktora koji će snimiti situaciju na terenu i predložiti neophodne mere. Sve zaposlene na niškom aerodromu Konstantin Veliki očekuje obuka u vidu dokvalifikacije, edukacije i praktičnog rada kako bi se osposobili i bili spremni za predstojeću turističku sezonu i mnogo veći promet putnika i roba.
Posle potpisivanja sporazuma o saradnji, obuka službenika niškog aerodroma Konstantin Veliki počinje već naredne nedelje. Obavljaće se na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. U prvoj fazi obuhvatiće 45 ljudi koji će imati tzv. jednodnevne brifinge, a zatim će obukom biti obuhvaćeno još deset radnika čija će edukacija i usavršavanje trajanti nekoliko meseci.

Povezane vesti