018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja sa dijasporom prioritet Grada

Komentari: isključeni

Na dan otvaranja smotre folklora, u Nišu će biti otvorena i Kancelarija za dijasporu.

- Niš je, u godini jubileja, domaćin 18. tradicionalne evropske smotre folklora dijaspore, a poseban značaj ove manifestacije jesu mladi, koji se, makar na kratko, vraćaju u domovinu – istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Grad je sebi postavio prioritet da u narednom periodu uspostavi saradnju sa svim ljudima koji su našeg porekla, a koje je život odveo u neku drugu zemlju, istakao je prvi čovek Grada, najavljujući svečano otvaranje Kancelarije za dijasporu, koja u Nišu zvanično počinje sa radom u subotu.

A ovog vikenda će, osim otvaranja Kancelarije za dijasporu, koja će, nesumnjivo doprineti razvoju Grada, Niš biti i domaćin tradicionalne evropske smotre folklora, koja će u godini jubileja okupiti više hiljada mladih iz cele Evrope.

Ovakve manifestacije, osim za povezivanje omladine, prilika je i za turistički razvoj grada, jer se očekuje više hiljada posetilaca u samo 3 dana.

Organizatori poručuju da će se potruditi da budu dobri domaćini i da kroz različite aktivnosti upoznaju sve učesnike manifestacije, ali i ostale goste, sa lepotama i kulturno – istorijskim potencijalom grada, kako bi narednih godina Niš uvrstili u destinacije koje vredi posetiti.

Povezane vesti