018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja Palilule i nemačke nevladine organizacije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Delegacija nemačke nevladine organizacije “Internacionale bund“ obišla je i nišku opštinu Palilula, koja je prema životnom standardu stanovnika pri dnu lestvice u Srbiji. Cilj ove posete je dogovor oko zajedničkih projekata pomoću kojih bi se popravila ova neslavna statistika.

Iako jedna od najvećih opština u Nišu, Palilula broji i najveći broj nezaposlenih i socijalno ugroženih. U ovom delu grada živi čak trećina nezaposlenih, a značajan je i broj onih koji se obrate za pomoć Centru za socijalni rad.

S obzirom na težak život velikog broja Palilulaca, predstavnici nemačke nevladine organizacije, koja se bavi socijalnim problemima,  tokom posete Nišu, obišli su i čelnike ove opštine, kako bi se dogovorili o zajedničkoj saradnji.

Džunić je gostima iz Nemačke predstavio i projekat “Live in green“ čiji je cilj jačanje ekološke svesti kod građana. To je, napominje prvi čovek Palilule, posebno značajno kada se ima u vidu i dalje aktuelan višegodišnji problem sa divljim deponijama u naselju Crvena zvezda.

Povezane vesti