018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja Niša i Trebinja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Upoznavanje i razvoj turističkih potencijala, razmena učenika osnovnih i srednjih škola, kao i umetničkih stvaralaca, mogle bi biti osnove saradnje između Niša i Trebinja – zaključak je susreta delegacija dva grada u Gradskoj kući i sastanka čiji je domaćin bila Gradska opština Medijana. U kasnijem periodu,kako je naglašeno, može se očekivati i saradnja u oblasti privrede.

Poput grada na obali Nišave i Trebinje ima velike mogućnosti za razvoj turizma, što je posledica veoma burne istorije grada. Tokom leta održavaju se brojene manifestacije, a turiste naročito privalače izletišta Lastva, Jazina, Orovac i Ubla, kao i blizina Dubrovnika i Herceg Novog.

U Gradskoj opštini Medijana predstavnici osnovnih i srednjih škola i ustanova kulture iz Trebinja, sreli su se sa predstavnicima istih branši sa područja Gradske opštine Medijana.

Trebinje i Niš,nekada su imali komplementarnu proizvodnju,ali mogucnost saradnje danas,pored turizma,kulture i obrazovanja,vide u delokrugu Malih i Srednjih preduzeca.

Povezane vesti