018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja Niša i Kipra

Niški Univerzitet će sa Univerzitetom iz Nikozije, prestonice Kipra, potpisati protokol o saradnji i time učvrstiti odlične političke odnose, koje Srbija ima sa ovom zemljom, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić posle prijema za ambasadorku Kipra u Srbiji, Nafsiku Krusti.

Kipar je jedna od retkih zemalja gde se ekonomska kriza, koja je zadesila ceo svet danas najmanje oseća i veoma je značajna za Srbiju, jer je jedna od 5 zemalja koja nije priznala nezavisnost Kosova. Osim političke, Kipar će Nišu pružiti i sve ostale vidove podrške u daljem ekonomskom, kulturnom, ali i u sektoru obrazovanja, najavio je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Niš je grad pun potencijala, pa će saradnja biti proširena i na kulturu i turizam. Ambasadorka Kipra Nafsiku Krusti ocenila da je ovo tek početak i jedan u nizu sastanaka, a uskoro očekuje i konkretne projekte koji će povezati Niš sa gradovima na Kipru.

Sastanak sa predstavnicima Ambasade Kipra iskorišćen je i za promociju grada u godini jubileja, pa će potencijalnim turistima biti prezentovane i manifestacije koje Niš, u čast 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, nudi posetiocima.

 

Povezane vesti

  • Juznjak

    Pa mogli bi da inicirate avio liniju do Nikozije u letnjem periodu.