018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja MIN Tehnoprocesa i Biznis inkubator centra (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Biznis inkubator centar u Nišu i preduzeće MIN Tehnoproces planiraju da posle radne edukacije i prekvalifikacije zaposle 15 mladih bravara i zavarivača i povećaju obim proizvodnje .

Min tehnoproces specijalizovan je za proizvodnju cisterni i opreme za hemijsku, petrohemijsku i prehrambenu industriju. “Želimo da ovom saradnjom obnovimo proizvodnju u pogonima mašinske industrije, zaposlimo što više mladih ljudi i podstaknemo na saradnju i druge kompanije u mašinskom sektoru”, kaže Ljiljana Urošević, direktorka Biznis inkubator centra u Nišu.

Za 15 nezaposlenih bravara i zavarivača dvomesečna radna edukacija i prekvalifikacija u Biznis inkubatoor centru Niš biće prekretnica u životu i profesionalnoj karijeri, jer će odmah po osposobljavanju dobiti stalno zaposlenje. Cilj ove saradnje je da se oživi još jedan pogon nekadašnjeg giganta mašinske industrije.

MIN Tehnoproces d.o.o. ima 60 zaposlenih i bavi se proizvodnjom sve traženije  opreme za procesnu industriju. Rukovodstvo ovog preduzeće planira da uz pomoć Biznis inkubator centra poveća proizvodnju prijemom nove radne snage . U MIN Tehnoprocesu planiraju da do kraja godine proizvedu cisternu za tečni naftni gas za čiju kupovinu se interesuju brojni domaci i inostrani kupci.