018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja Kluba umetnika i NKC-a

Komentari: isključeni
Tagovi:

Klub umetnika Jugoistočne Srbije okupio je stvaraoce iz Niša, Pirota,Prokuplja, Leskovca i Vranja. Već je potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Niškim kulturnim centrom, a jedini cilj je afirmacija kulturnog stvaralaštva umetnika ovog dela Srbije.

Konstitutivna sednica Kluba umetnika Jugoistočne Srbije održana je 10. aprila ove godine i trenutno klub ima 20 članova. Kriterijumi za članstvo bili su jasni – uspeh  i društvena verifikacija onoga čime se bave. Članovi su priznati likovni umetnici, muzičari, književnici, filmski i tv radnici, glumci.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Niškim kulturnom centrom omogućio je Klubu da sastanke i aktivnosti obavlja u prostorijama NKC-a, a sve buduće aktivnosti dešavaće se nezavisno od planova ove kulturne institucije. Osim organizacije izložbi, koncerata, promocija knjiga, aktivnosti kluba biće usmerene i ka kritici stanja kulture u našem gradu i regionu, i to ukazivanjem na probleme sa kojima se svakodnevno susreću umetnici, kao i kritikom niškog umetničkog nivoa pojednih sadržaja koji se prezentuju javnosti.

Dvadeset članova, koliko trenutno Klub ima je tek početna brojka, pa je ovo i poziv svim radnicima u kulturi Niša i regiona da se jave, i svojim radom pomognu da se kulturno predstavljanje grada u narednom periodu značajno popravi. O prijemu novih članova odlučivaće kompetentna komisija sastavljena od eksperata iz svih oblasti kulturnog stvaralaštva.

 

Povezane vesti