018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja između GO Medijana i Instituta za javno zdravlje (VIDEO)

Komentari: isključeni

Gradska opština Medijana i Institut za javno zdravlje potpisali su sporazum o saradnji koji podrazumeva organizovanje brojnih aktivnosti u cilju promovisanja zdravog načina života. Predsednik GO Medijana, dr Neobojša Krstić, i prof dr Branislav Tiodorivć sa Instituta istuči da su ove aktivnosti veoma značajne kako bi se smanjili rizici od brojnih oboljenja, što je posebno važno za gradsku opštinu sa najviše stanovnika.

Predsednik GO Medijana, dr Neobojša Krstić, prilikom potpisivanja sporazuma izjavio je da zdravlje i dobrobit stanovništva moraju biti na prvom mestu svake lokalne samouprave, a na ovaj način se samo formalizuje ono na čemu opština radi već duže vreme.

Prof. dr Branislav Tiodorović ističe da nije fraza kada se kaže da je zdravlje najvažnije, pa program njegovog očuvanja i unapređenja mora da bude prioritet.

Protokol o saradnji na polju promocije zdravlja niški Institut za javno zdravlje potpisao je sa oko 30 institucija sa kojima je već ostvario saradnju u ovoj oblasti. Ovo je tek početak formalne saradnje jer Institut za javno zdravlje planira da potpiše slične protokole sa još oko 70 institucija I organizacija sa područja jugoistočne Srbije.

Povezane vesti