018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja Grada i verskih zajednica

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

“Između Grada i verskih zajednica postoji dobra saradnja, koju bi trebalo produbljivati u interesu građana“, zaključak je sastanka koji je, u sklopu obeležavanja 1700 godina Milanskog edikta, za predstavnike crkava, organizovao predsednik Skupštine Grada prof.dr Mile Ilić.

Sastanak predstavnika crkava i verskih zajednica, sa nekim od lidera gradske vlasti, organizovan je prvi put od kada je uveden višestranački sistem. Godina proslave Milanskog edikta biće povod da se njihova saradnja sa Gradom produbi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici katoličke, adventističke, jevrejske, baptističke i muslimanske verske zajednice, koji su istakli da su uglavnom zadovoljni saradnjom sa gradskim ocima. U obeležavanju godišnjice Milanskog edikta, najviše angažovanja u kulturnim manifestacijama očekuje se od hrišćanskih verskih zajednica, ali će svakako biti pozvane i ostale.

Fra Niko Jusić je najavio i da će Sveta stolica i Vatikan, pokloniti Nišu spomenik, koji će biti oličenje duha, tolerancije i suživota Hrišćana na ovom prostoru, te da će lokacija uskoro biti poznata.

Profesor Ilić je izrazio uverenje da će Grad pomoći i održavanje naučnih skupova i aktivnosti crkava i verskih zajednica, ukoliko imaju socijalnu i humanu ideju i ako su u skladu sa važećim Ustavom i pravilima Lokalne zajednice.

Povezane vesti