018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saradnja Ekonomskih škola Niša i Ljubljane (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niška ekonomska škola će ubuduće sarađivati sa Ekonomskom školom iz Ljubljane, naročito na projektima za obuku profesora. Niške škole su, kako tvrde gosti iz Slovenije, mnogo lošije opremljene od njihovih, a ova saradnja je mnogo značajna za unapređenje nastave.
Deca bi trebalo da budu most koji spaja različite države i zbog njih se uspostavlja saradnja, naročito sa zemljama Evropske unije, čiji fondovi na ovaj način mogu da se iskoriste, kažu u Ekonomskoj školi. Oni će pokušati da, kroz zajedničke projekte sa Slovenačkom školom, unaprede kvalitet nastave.
Gradska opština Medijana na čijoj teritoriji se nalazi Ekonomska škola podržava unapređenje obrazovanja, a kako kažu, međunarodna saradnja je veoma važna u školstvu.
Na teritoriji Medijane nalaze se 22 osnovne i srednje škole a kako kažu, nekima su već pomogli da ostvare saradnju sa školama iz inostranstva. Do kraja meseca u Medijani očekuju i zvaničnu posetu delegacije iz Slovenije kako bi uspostavili saradnju sa njihovom privrednom komorom.