018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saopštenje SPS

Od:
Komentari: isključeni

Povodom tvrdnji nekadašnjeg šefa odborničke grupe u SG Niša Igora Novakovića da za njegovu kandidaturu za gradonačelnika Niša ima podršku počаsnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića i potpredsednika stranke Branka Ružića, ova lica uputila su demanti gradskom odboru SPS u Nišu.
U saopštenju se kaže da su interpretаcije o njihovoj nаvodnoj podršci grаdonаčelničkoj kаndidаturi Igorа Novаkovićа iskonstruisаne i netаčne. Dodaju da ne smatraju mudrim, politički promišljenim i korektnim, potez sаmokаndidovаnjа zа mesto grаdonаčelnikа u osetljivom periodu revitаlizаcije grаdske orgаnizаcije u Nišu radi boljih pripremа zа predstojeće izbore.

Poštovane drugarice i drugovi,
Ovim putem želimo da vas obavestimo o iskonstruisanim i netačnim interpretacijama o našoj navodnoj podršci gradonačelničkoj kandidaturi člana Glavnog odbora, profesora Igora Novakovića na predstojećim lokalnim izborima, koje su izrečene u emisiji „15 minuta“, na portalu „Južne vesti“.
Socijalistička partija Srbije jeste jedna od najdemokratskije ustrojenih političkih organizacija u Srbiji, što svakako ne znači da ne postoje pravila i procedure po kojima se partijski život kanališe. Zajednički smatramo da smo uvek bili, jesmo i bićemo okosnica kadrovskog potencijala Srbije, kao i da u našoj partiji ima mesta za sve kvalitetne pojedince koji žele da daju pun doprinos u trasiranju i uticanju na društvene procese u našoj državi.
Svakako da ne smatramo mudrim, politički promišljenim i korektnim, potez samokandidovanja za mesto gradonačelnika u osetljivom periodu kada teče ozbiljan proces revitalizacije gradske organizacije u Nišu i okupljanja svih raspoloživih levičarskih snaga, a sve u funkciji što boljih priprema za predstojeće izbore.
Želimo da verujemo i apelujemo na sve relevantne faktore da svoje ambicije i energiju usmere isključivo u tom pravcu, i to striktno u skladu sa statutom i dokazanom demokratskom procedurom koja je Socijalističku partiju Srbije oduvek krasila.
Socijalistička partija Srbije predstavlja ozbiljnu političku organizaciju, ali pre svega veliku porodicu pristojnih, vaspitanih i obrazovanih ljudi koji, ukoliko kojim slučajem postoji i promil određenog nesaglasja, do saglasja dolaze u kući, u okviru nadležnih organa.
Drugarice i drugovi, lično vam želimo puno uspeha u budućem predanom radu na afirmaciji i promociji politike SPS-a i predsednika Dačića, kao i na polju dostizanja što većeg stepena organizacionog jedinstva vaše partijske organizacije.
Najsrdačnije vas molimo da sa sadržajem ovog našeg obraćanja upoznate i javnost Niša.
Drugarski pozdrav,

Počasni predsednik SPS Potpredsednik GO SPS
Ing Milutin Mrkonjić Branko Ružić
www.sps.org.rs