018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saopštenje Okružnog odbora SPS povodom hapšenja u Merošini

Povodom hapšenja sedmoro bivših i sadašnjih čelnika u opštini Merošina, od kojih su neki članovi Socijalističke partije Srbije, Okružni odbor SPS Niš oglasio se zvaničnim saopštenjem.

„Povodom policijskog saopštenja o hapšenju bivših funkcionera opštine Merošina i spekulacija da su neki od njih članovi Socijalističke partije Srbije, želimo da upoznamo javnost sa stavom Okružnog odbora Socijalističke partije u Nišu o ovom pitanju.

Nije nikakva tajna da su neki od uhapšenih u pomenutoj policijskoj akciji članovi Socijalističke partije Srbije. Ali, mi se ne krijemo zbog te činjenice, već naprotiv, želimo da javno pozdravimo aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, koje imaju za cilj da uspostave uređen pravni sistem na nivou države. To je samo pokazatelj čvrste borbe protiv bilo kog vida korupcije i kriminala.

Ovaj slučaj samo potvrđuje spremnost Vlade RS, na čelu sa premijerom Ivicom Dačićem, da u toj borbi ne sme biti zaštićenih i nedodirljivih. U tom smislu, Okružni odbor Socijalističke partije Srbije u Nišu podržava nepristrasnost i profesionalnost postupaka Ministarstva unutrašnjih poslova.

Socijalistička partija Srbije, kao jedna od partija sa najvećim poverenjem građana, ne želi da na bilo koji način utiče na rad državnih organa u vršenju dužnosti, već da ukaže na važnost poštovanja zakona i vladavine prava. Istovremeno, ovakvim potezima su demantovani očajnički pokušaji opozicije da se odlučnost Vlade za sprovođenje zakona, prikaže kao obračun sa neistomišljenicima.

Jučerašnja akcija je, dakle, dokaz da se zakon primenjuje jednako na sve, da nema povlašćenih i da ne postoji revanšizam prema političkim protivnicima. Ipak, želimo da podsetimo na pravni princip svake civilizovane i demokratske države, odnosno na pretpostavku nevinosti, kojom se niko ne može proglasiti krivim, dok se krivica ne dokaže.

Na kraju, ovo je i jasna poruka svim našim partijskim kolegama i javnim funkcionerima, koju predsednik Socijalističke partije Srbije i premijer Ivica Dačić stalno ističe, a to je da se sve funkcije od javnog značaja, na svim nivoima vlasti, moraju vršiti u skladu sa zakonom. Svaki pojedinac, pa i član Socijalističke partije Srbije, mora da odgovara lično za svoj rad i postupke. Posle ovoga je, verujemo, svima, a naročito opoziciji, jasno da Vlada na čelu sa premijerom Ivicom Dačićem ima jasan cilj, čvrstu volju i odlučnu nameru da istraje do kraja u reformi društvenog sistema u celini“.

Okružni odbor SPS Niš

Povezane vesti

  • ivan

    mudro saopstenje. neocekivano.