018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saopštenje niškog EPS-a

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iz niške Elektrodistribucije obaveštavaju kupce koji su sklopili sporazum o otplati duga na rate, da će u ovom mesecu dobiti račun za mart, koji sadrži zaduženje za utrošenu električnu energiju za tekući mesec, iznos rate po sporazumu i kamatu na ukupno dugovanje za februar.

Zbog velikog broja prigovora kupaca električne energije zbog obračuna kamate na ukupan iznos duga i njegovog iskazivanja u martovskom računu, niška Elektrodistribucija daje sledeće saopštenje:

Kupcima koji su zaključili sporazum o izmirenju duga na rate tokom aprila, kamata će biti obračunata na martovski dug i biće iskazana u računu za april 2013. godine.

Takođe, kamata će biti obračunata i na ukupan dug za april i biće iskazana u računu za maj, i to za period kasnije do dana zaključenja sporazuma.

Kako je na osnovu Odluke Ustavnog suda Republike Srbije promenjen način obračuna zakonske zatezne kamate, počev od 27. jula 2012. godine, Elektrodistribucija Niš je za obračun zatezne kamate počela da primenjuje metod, kako se kaže, prostog interesnog računa od računa za avgust 2012. godine. U računima za jul 2012. nije bila iskazana i obračunata kamata upravo zbog prelaska sa konformnog na metod prostog interesnog računa.

ED Niš obaveštava kupce koji su zaključili sporazum tokom marta i aprila, da ni u kom slučaju nisu oštećeni i da je zbog neobračunavanja kamate u julu prošle godine došlo do kašnjenja u mesečnim obračunima.

Niška Elektrodistribucija podseća kupce da svoje dugovanje za električnu energiju mogu da regulišu zaključenjem sporazuma do 25. aprila 2013. godine.

 

 

 

 

Povezane vesti