018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saopštenje koalicije ZUM povodom postavljenja Saše Mirkovića za pomoćnika ministra kulture i informisanja

Povodom postavljanja Saše Mirkovića za pomoćnika za medije ministra kulture i informisanja, oglasila se Koalicija zaposlenih u medijima , kao i Sindikat novinara Srbije. 

Tvrdnje novopostavljenog pomoćnika za medije Saše Mirkovića da zbog funkcije u ministarstvu više nije suvlasnik RTV B92 i da više nije zastupnik poslovnog udruženja ANEM predstavljaju direktnu potvrdu da je Mirković sve do jučerašnjeg imenovanja bio u direktnom sukobu interesa, kada je kao zainteresovana strana u Radnoj grupi za izradu medijskih zakona suštinski uticao da budući zakoni favorizuju privatne medije, predviđajući gašenje medija čiji su osnivači lokalne samouprave.

Ne sumnjamo da će novi član tima Saša Mirković biti istinski posvećen završetku započetog posla i da će u rekordnom roku s medijske mape biti uklonjeni svi potencijalni konkurenti privatnih medija. U izradi medijskih zakona, u Radnoj grupi Ministarstva kulture osim Mirkovića učestvovao je i advokat B92 Slobodan Kremenjak, dok Koaliciji zaposlenih u medijima, čiji su osnivači lokalne samouprave, nije omogućen ni status posmatrača.

Zbog indicija o postojanju sukoba interesa, Koalicija zaposlenih u medijima i Sindikat novinara Srbije podneli su Inicijativu za pokretanje postupka pred Agencijom za borbu protiv korupcije.

Povezane vesti