018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saopštenje Kliničkog centra povodom hapšenja lekara

Komentari: isključeni

Povodom vesti objavljene u elektronskim i štampanim medijima, a u vezi hapšenja lekara Kliničkog centra Niš, urologa dr Jugoslava Stojiljkovića, zbog primanja mita, niški Klinički centar saopštava da podržava rad državnih organa u borbi protiv korupcije i apeluje da se poštuju pravna načela i princip – niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno.

Takođe, iz niškog Kliničkog centra naglašavaju da se ovakve situacije ne smeju ponavljati i da se mito i korupcija u zdravstvu moraju iskoreniti. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, podsećaju da su više puta apelovali na građane da slučajeve u kojima lekari zahtevaju od njih novac, prijave lično direktoru KC-a prof. dr Zoranu Radovanoviću, kako bi se takvi lekari procesuirali u skladu sa zakonom.

Iz ove ustanove insistiraju na iskorenjavanju primanja mita među zdravstvenim radnicima, u želji da se ovo plemenito zanimanje ne dovodi u vezi sa korupcijom. Zbog toga mole građane da pomognu u otkrivanju sličnih situacija, jer svako ima zakonom garantovano pravo da dobije adekvatnu negu i uslugu u ovoj zdravstvenoj ustanovi – poručuje Uprava Kliničkog centra Niš.

 

Povezane vesti