018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Saobraćajna policija započinje rigoroznije kontrole (VIDEO)

Komentari: isključeni

Od danas će vozači i suvozači morati da se vezuju i na prednjim i na zadnjim sedištima, jer počinju rigorozne kontrole MUP-a. Osim korišćenja sigurnostnih pojaseva, pored ove, počinje i pojačana kontrola brzine, tehničke ispravnosti vozila i urednosti dokumenata.

U prvih sam meseci ove godine postignut je istorijski uspeh u bezbednosti saobraćaja jer je stradlo 80 osoba manje nego prošle godine, kažu u MUP-u. Iako se broj prekršaja znatno smanjio, zabrinjava podatak da sigurnosne pojaseve i dalje ne koristi 30% vozača na prednjim i čak 98 odsto na zadnjem sedištima.

U akciju kontrole uključila se i agencija za bezbednost saobraćaja, Studija koju je Agencija uradila pokazuje da se naši vozači više vezuju u inostranstvu ili na Koridoru 10 nego u okolini kuće.

Pored korišćenja sigurnosnih pojaseva počinje kontrola brzine, tehničke ispravnosti vozila i urednosti dokumenata. Takođe, oko škola meriće se brzina bez zaustavljanja, a prijave će biti direktno prosleđivane sudijama jer u tim slučajevima ne važe nagodbe ili bilo kakve urgencije.

Povezane vesti