018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Samsung pokrenuo projekat za nezaposlene (VIDEO)

Kompanija Samsung pokrenula je projekat „Digitalna akademija“ u okviru kojeg će nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje biti u mogućnosti da prođu kroz programe obuka za stručnjake u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Prvi ciklus obuka poceo je u Nišu, a naredne godine projekat će biti nastavljen u Beogradu i Novom Sadu. Obuke će trajati po četiri meseca, a uključiće 225 nezaposlenih, odnosno po 75 polaznika u svakom od gradova.

Kroz edukacije za inženjera mrežnih sistema, Web programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara ili programera Windows aplikacija, polaznici će steći neophodna IT znanja, veštine i dobru osnovu za samostalan rad ili lakše zaposlenje. Treninzi su osmišljeni tako da pokriju oblasti koje su aktuelne u svetu, a ujedno su uključene u državnu strategiju razvoja informacionog društva.

Program edukacija namenjen je nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u tri grada, koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za modul dizajnera kompjuterskih igara neophodno da polaznik ima završenu neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet.

Projekat „Digitalna akademija“ rezultat je Sporazuma o saradnji, koji su potpisali kompanija Samsung i Ministarstvo rada sa ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica sa evidencije NZS i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

Povezane vesti