018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sale Nacionale govorio na tribini i otvorio izložbu u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je gost tribine posvecćene tehničko-taktičkim elementima košarke, koja je održana na Univerzitetu, u Banovini. U Velikoj sali, koja je bila ispunjenja do poslednjeg mesta, jedan od naših najboljih igrača svih vremena okupljenim je govorio o tri teme: ”Od perspektivnog juniora do vrhunskog igrača”, zatim ”Igra modernog plejmejkera” i na kraju „Balans između kreativnosti u igri i odgovorne igre”. Njegov boravak u Nišu iskoristili smo da ga upitamo o planovima vezanim za našu reprezentaciju.

Zasad se zna da će u stručnom štabu reprezentacije biti Miroslav Nikolić, poznat kao odličan motivator, što je jedan od osnovnih Đorđevićevih ciljeva – vraćanje kulta nošenja dresa sa državnim grbom.

Đorđević je rekao i da će pratiti dešavanja u niškoj košarci i Konstantinu, održavati kontakt sa ljudima iz grada i kad god bude mogao boraviti u Nišu.

Nakon tribine Đorđević je otvorio izložbu ”Košarka kroz vekove” koja je održana u prostorijama Kancelarije za mlade u Obrenovićevoj ulici. Na njoj su predstavljeni uspesi srpske i jugoslovenske košarke.

Organizatori tribine i izložbe bili su Komisija za sport i obrazovanje GO „Medijana“, KK Junior, Studentski parlament Univerziteta u Nišu i Kancelarija za mlade.

 

 

Povezane vesti