018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sajam zimnice na pijaci u Duvaništu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Prvi put u prostoru pijace u Duvaništu održan je skup festivalsko-sajamskog tipa. Reč je o Sajmu zimnice, gde su se na prostoru od 640 kvadrata našli svi oni koji uživaju u jesenjim blagodetima koje pruža spremanje zimskih specijaliteta.

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša organizovalo je sedmi put takmičenje za izbor najbolje zimnice. I ove godine učestvovao je veliki broj takmičara iz Srbije, Makedonije i Crne Gore.

- Četrdeset izlagača prikazalo je preko 900 eksponata  u ovom prostoru koji smo odavno tražili da bismo mogli da organizujemo ovako prigodne manifestacije, kada je u pitanju nacionalna i klasična kuhinja. Nadamo se da će ova manifestacija biti podržana i od strane Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, jer nam je interes da napravimo spoj između poljoprivrede i ugostiteljskih objekata koji prerađuju te namirnice i kasnije ih prodaju - rekao je Zoran Mirašević, predsednik ovog udruženja.

Na štandovima je bilo izloženo sve ono što se ostavlja za zimu, od klasičnih džemova, ajvara, peglanih ili seckanih paprika do kompota i likera sa različitim dodacima.

Na ovom takmičenju za najbolje su obezbeđena dva zlatnika, i to za najbolju zimnicu i za inovaciju u spremanju, a ostali učesnici dobiće pehare, medalje i diplome.

Povezane vesti