018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sajam numizmatike i kolekcionarstva

Na niškom sajmištu održan je Sajam numizmatike i kolekcionarstva na kojem je svoje kolekcije predstavilo oko 30 izlagača iz cele Srbije. Pod geslom “Što starije, to vrednije“, cene eksponata kretale su se od nekoliko desetina dinara do čak nekoliko desetina hiljada evra.

Jedna kanadska poštanska marka koja vodi poreklo iz dvadesetih godina prošlog veka košta koliko i dvosoban stan u centru Niša. Takvih je samo 40 u celom svetu i zato njena cena dostiže čak 45.000 evra. Vlasništvo je Beograđanina Dragiše Veljkovića, koji se filatelijom bavi od malih nogu.

Osim poštanskih markica, na Sajmu numizmatike i kolekcionarstva izloženi su i stari noževi, sablje, ordenje, starinski naakit, ali i novčanice sa nebrojeno mnogo nula kojih se nerado sećamo.

Ovo je već treća manifestacija koja se za nepunih nedelju dana održava na Niškom sajmištu, a do kraja meseca je u planu još nekoliko.

 

Povezane vesti

  • Daliborka

    Ja sam vec dugo filatelista i posedujem znatno veliki broj vrednih postanskih markica shodno tome ako mozete da me obavestite o sledecem sajmu unapred hvala Daliborka