018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Safari klub obeležava 100 godina od početka Prvog svetskog rata (VIDEO)

Komentari: isključeni

Očuvanje tradicije i uspomene na ljude koji su se u Prvom Svetskom ratu borili za otadžbinu, neophodno je kako bi se srpski koreni i hrabrost koja je pokazana u Velikom ratu otrgla od zaborava, kažu u niskom Safari klubu. Oni će 28. jula, na dan početka rata, na svojevrsan način obeležiti stogodišnjicu ovog ratovanja, i u ekspediciji koja će trajati gotovo mesec dana obići sve predele kojima se srpska vojska tada kretala.

Na pragu jubileja, stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, niški Safari klub oživeće uspomene na borce u Velikom ratu. Kako kažu organizatori, na ovu jedinstvenu ekspediciju odlučili su se iz mnogo razloga, a presudni su, tvrde, bili oni istorijski.

Trasa ekspedicije niških avanturista već je isplanirana, a rezultat tog proputovanja biće snimljeni materijal koji bi trebalo da bude svojevrsan vid promocije turističkih potencijala Niša i Srbije.

Projekat niškog Safari kluba uslovljen je, kako kažu organizatori, podrškom brojnih subjekata, a za realizaciju projekta koristiće se i pomoć lokalnih samouprava i turističkih organizacija gradova koji se nalaze na trasi kretanja safari ekspedicije.

Povezane vesti