018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sadržajnija kulturna ponuda u letnjem periodu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Od narednog leta Niš će imati veći broj kulturnih sadražaja na otvorenom. To je šansa da se odmor u gradu koristi na sadržajniji način. Ovdašnjim stanovnicima u tome se mogu prikljključiti i žitelji okolnih gradova.
Kulturni simboli leta u Nišu, jesu Filmski susreti i džez festival Nišvil. Tome se pridružuju i retki koncerti u dvorištu Banovine kao i manifestacija Bekstvo u prirodu. Veći deo leta do početka tih masnifestacija u gradu sa oko 300.000 stanovnika,uglavnom je bio bez kulturnih sadržaja. Gradski oci najavljuju promene.
Pored Niške tvrdjave predstave i koncerti biće organizovani na još nekoliko poznatih gradskih lokacija, koje su leti stecište kako mlađih tako i starijih šetača.
Ukoliko programi budu dopadljivi i ako se od njih ne odustane tokom vremena,biće to i način da se poveća broj turista, ne samo domaćih već i onih stranih. Uz savremeniju i organizovaniju prezentaciju istorijskih spomenika i epitet jednog od najlepsih gradova na Balkanu, Niš bi na ovaj način mogao ostvariti i dobit koja bi mogla postati infuzija za ispražnjenu gradsku kasu.