018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sa kažnjavanjem se krenulo od „manjih“ klubova (VIDEO)

Većina medija u Srbiji objavila je vest koja je stigla iz Fudbalskog saveza Srbije o suspenziji predsednika niškog Radničkog Darka Bulatovića.

To ne bi trebalo da, samo po sebi, bude od nekog posebnog značaja, jer je valjda svima u interesu da se poštuje zakon i pravila ponašanja na sportskim terenima. Ali Nišlijama ipak bode oči činjenica da se kazne, gotovo po pravilu, izriču takozvanim malim klubovima, dok navijači i funkcioneri beogradskih giganata, stiče se utisak, mogu da rade šta god požele, a sankcija za njih, jednostavno, nema.

Niški Radnički je, definitivno, uz ivanjički Javor, hit novog fudbalskog prvenstva. Dobri rezultati, visoko mesto na tabeli, sve više gledalaca na tribinama, međutim, izgleda da nisu svima po volji.

I iz tog ugla, može se sagledati i najnovija kazna čelniku niškog kluba, koji je udaljen iz sporta na četiri meseca, a, bojimo se da to neće biti kraj kažnjavanju, pošto se sada u medijima najavljuje i kazna za doskorašnjeg čelnika Radničkog Zorana Bankovića.

U danima kada su vesti o svlačenju kompletnog tima Crvene zvezde, ponižavajućem skidanju kapitenske trake Šćepoviću iz Partizana, korupciji, utaji poreza, sudijskim greškama, ali uvek u korist velikih klubova, postale uobičajeni deo sportskih rubrika, izgleda da se u sređivanje situacije krenulo, bar po oceni Nišlija, naopačke, od onih koji su za trenutno stanje u domaćem fudbalu manje krivi.

Ne ulazeći u raspravu o tome da li je, ili nije bilo prekršaja pravila u slučaju Bulatović, i da li je kazna adekvatna, ili ne, Nišlije danas nikako ne mogu da se otmu utisku da nije baš sve onako kako izgleda na prvi pogled. Ukoliko se sa ovako strogim stavom Fudbalskog saveza nastavi i protiv čelnika “većih“ klubova koji svakako nisu “nevinašca”, biće sve u redu, i priznaćemo i mi u Nišu da nismo bili u pravu. Ali, sudeći po tome, kakva je do sada bila praksa, teško da će do toga i doći.

U svakom slučaju, sa predsednikom na stadionu ili ne, Radničkom ostaje da se za svoj položaj i ugled izbori na terenu, i uz još veću podršku sa tribina. Prva prilika za novi dobar rezultat, ali i pune tribine Čaira, je već ovog vikenda u meču protiv Jagodine.

Povezane vesti

  • Горан Јовановић

    Ивањички Јавор…оваква грешка не може да се деси посвећеном спортском новинару и зналцу свог заната