018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ruski spasioci stigli u Niš (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Centar za vanredne situacije na niškom Aerodromu jutros je avionom “iljušin” stiglo 76 spasilaca iz Rusije, koji će se pridružiti akciji pružanja pomoći ugroženima od poplava. U popodnevnim časovima očekuje se dolazak još dva aviona.

Avion ruskog Ministarstva za vanredne situacije “iljušin” sleteo je danas oko 8 i 30 na aerodrom “Konstantin Veliki”. Sedamdeset i šest ruskih spasilaca, među kojima je i 20 ronilaca, pristiglo je u pomoć ugroženima u Srbiji. Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Nikolajevič Čizikov istakao je da će ostati u Srbiji koliko god je potrebno.

Pristigli spasioci biće odmah upućeni u Obrenovac, kao i na ostala najugroženija područja. Gradski većnik Niša Žarko Ranković naveo je da u Nišu nema kritičnih tačaka.

Ruske spasioce na aerodromu su sačekali kodirektor Srpsko-ruskog centra Viktor Viktorovič Safijanov, načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković, načelnik niške policije Srđan Grekulović, predstavnici Sektora za vanredne situacije i Grada.

 

 

Povezane vesti