018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ruska firma i zvanično vlasnik „Vulkana“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ruska firma ’’Krasnij treugoljnjik’’ od danas je i zvanični vlasnik niškog ’’Vulkana’’. Ova gumarska industrija prodata je za miliona i četiristo hiljada evra, a uposliće 280 radnika.
Plan je da niški Vulkan za tri godine ima proizvodnju od 8.000 tona gume i dobit od dvadeset pet do trideset miliona evra godišnje. To ujedno otvara mogućnost i za upošljavanje novih radnika, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

„Krasnij treugoljnjik“ kupio je novi „Vulkanov“ pogon sa ukupno 28 objekata, u kojima se proizvode gumene podne ploče, transportne trake, proizvodi od gume i metala, gumena obuća i creva. I ova ruska firma bavi se preradom gume, najviše izradom pokretnih traka, a u narednom periodu planira se proširenje proizvodnje, što je posebno važno za dalji razvoj niške privrede, istakao je gradonačelnik.

„Vulkan“ je po ceni od tri miliona četiristo hiljada evra kupljen na drugoj licitaciji, pošto je ova firma bila i jedina zainteresovana. Kupoprodajni ugovor potpisali su u Gradskoj kući direktor kompanije “Krasnij treugoljnjik” Evgenij Sineljnikov i dosadašnji zastupnik kapitala
niškog „Vulkana“, Dušan Marsenić. A pored kupovine fabrike, biće investirano još milion evra u modernizaciju opreme.

Podsetimo, bugarska firma je 2007. godine kupila „Vulkan“ za sto trideset miliona dinara, ali je ostala bez ovog preduzeća, jer nije ispunila ugovorne odredbe, koje su se odnosile na investiranje. Zatim se ova firma od 2010. godine nalazila u postupku restrukturiranja, pošto je Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o prodaji sa bugaskom kompanijom.

Povezane vesti