018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rusi okupirali drugu raketnu bazu na Krimu

Od:
Komentari: isključeni

KIJEV – Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da su ruske snage danas delimično okupirale i drugu ukrajinsku raketnu bazu na Krimu, ali da su skladišta raketa i dalje pod ukrajinskom kontrolom, javio je AFP.Ova druga raketna baza nalazi se u Fiolentu, u blizini Sevastopolja.

Rusija ne može da naredi proruskim naoružanim grupama na Krimu da se vrate u baze zato što su to snage „samoodbrane“ i nisu pod jurisdikcijom Moskve, rekao ministar inostranih poslova Sergej Lavrov tokom posete Madridu.
Savet federacije Rusije (gornji dom parlamenta) priprema nacrt zakona koji predviđa konfiskaciju imovine, sredstava i računa evropskih i američkih kompanija, uključujući privatne, koje rade na ruskoj teritoriji, u slučaju uvođenja sankcija Rusiji, javile su danas ruske agencije.
Rusija traži od Venecijanske komisije ocenu legitimnosti odluka vlasti u Ukrajini.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri sastaće se danas u Parizu, prvi put od izbijanja krize u Ukrajini, kako bi se prevazišao jaz u stavovima o situaciji u toj zemlji između Rusije i Zapada.
Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton ponovo će danas posetiti Ukrajinu.