018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rusi kompletno uništili komandni centar sirijskih islamista

Od:
Komentari: isključeni

MOSKVA – U vazdušnim udarima, ruski avionu su kompletno uništili komandni centar sirijske islamističke grupe „Džaiš Al Fat“ u provinciji Hama, saopštio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
„U severoistocnom delu Kafer Zeita, u Hami, bombarderi Suhoj Su-24 napali su komandni centar koji pripada terorističkoj organizaciji Džaiš Al-Fat.
Vazdušni napadi su rezultirali potpunim uništenjem komandom jedinica te organizacije (koja je u sastavu islamističkih grupa koje predvodi Al Nusra front – sirijski ogranak Al Kaide) u regionu i ekstermisti su morali da pobegnu iz te oblasti“, naveo je Konašenkov, javila je ruska novinska agencija Tass.
Tass dodaje da su avioni ruske avijacije, u proteklih 24 sata, u Siriji nastavili sa vazdušnim udarima na infrastrukturnim objektima Islamske države (IS).
„Sa aerodrima Hmeimim, ruski bombarderi su imali 39 letova i izvršili 60 napada na 51 cilj u provincijama Hama, Latakia, Damask i Alepo“, rekao je Konašenko i dodao da su uništena ukupno četiri komandna centra, šest skladišta municije, minobacačka baterija, dva podzemna bunkera i 32 terenska kampa terorista.
Tass takođe prenosi saznanja ruskog Ministarstva odbrane da komandanti terorističke organizacije Džabhat-an-Nusra prete Sirijcima da će pucati i ubiti članove njihovih porodica, ukoliko odbijaju regrutaciju.
„Sirijski ekstremisti terorističkih grupa demonstriraju masovno dezerterstvo na istoku i severoistoku zemlje. U provincijama Idlib i Hama komandanti terorističke organizacije Džabhat-an-Nusra prete lokalnim ljudima da će ubiti njihove porodice ukoliko muškarci odbiju prisilnu regrutaciju“, navodi Konašenko.
U sirijskoj provinciji Raka, ekstremisti Islamske države najavili su potpunu mobilizaciju muškaraca starosti, od 14 godina, javlja Tass.

Tanjug
18 Oktobar 2015 13:55
Alexander Kots/Komsomolskaya Pravda via AP, ilustracija