018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rukovodstvo Bele Palanke u novu godinu ulazi sa optimizmom (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako je na čelu jedne od najnerazvijenijih opština u Srbiji, predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković ne strahuje od, kako je vlasti najavljuju, krizne 2015. godine. Svestan je da se od države ne može očekivati ozbiljniji priliv novca, pa se uzda u evropske fondove za koje konkuriše, uglavnom, projektima iz oblasti infrastrukture i socijale.
Od najavljenog stezanja kaiša strahuju mnogo veće i bogatije opštine od Bele Palanke. Da li su se već navikli na nemaštinu ili su našli recept kako domaćinski rasporediti ono malo novca u kasi, rukovodstvo jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji, u 2015. ušlo je sa optimizmom. Predviđeni budžet je, prema rečima prvog čoveka Bele Palanke Gorana Miljkovića, jednom rečju – uravnotežen.
Svesni da novca u državnoj kasi za pomoć nerazvijenim opštinama baš i nema, rukovodstvo Bele Palanke se okrenulo ka Evropi i njihovim fondovima.
Miljković napominje da je 95% planiranog za 2014. realizovano, a da će ono što, zbog, kako kaže, zaostalih dugovanja nije ostvareno, biti realizovano ove ili naredne godine.