018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rukometašice Srbije pobedile Japan

Reprezentacija Srbije pobedila je Japan sa 28:26(10:13) na startu Svetskog prvenstva za rukometašice.

U sjajnom ambijentu prepune  Hale ”Čair”, izabranice selektora Saše Boškovića uspele su da nadokande pet golova minusa i osvoje  važne bodove. Andrea Lekić je bila najefikasnija u našem timu sa 6 golova i ona je proglašena za najbolju akterku ovog susreta.

Međutim, ko zna šta bi se dogodilo da  fenomenalna Katarina Tomašević u prvom poluvremnu nije odbranila bezbroj teških šuteva Japanki i nekoliko sedmeraca. Po pet golova postigle su Sanja Damjanović i Marija Lojpur, dok je  u redovima Japana Shio Fudji postigla 7 pogodaka.

U niškoj  grupi Svetskog prvenstva u subotu će se od 18 časova sastati Brazil i Alžir, a od 20.15 Danska i Kina. Srbija je slobodna, a u 2.kolu u nedelju od 18 časova igraće sa Alžirom.

Inače, otvaranje Svetskog prvenstva  proteklo je u sjajnom ambijentu. Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić je pozdravio ucesnike i poželeo svim reprezentacijama ugodan boravak u našoj zemlji, a potom je 21. Svetsko prvenstvo otvorio predsednik Svetske rukometne federacije (IHF) Hasan Mustafa.

Povezane vesti

  • Iwcha

    Bravo devojke!