018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rotari klub “Niš-Konstantin Veliki“ organizuje akciju “Nova niška elita“(VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U vremenima kada se za pojam “elita“ uglavnom vezuju debljina novčanika i politički uticaji, gotovo se iznenadimo kada neko elitom proglasi vredne, talentovane i obrazovane ljude. To su učinili u rotari klubu “Niš-Konstantin Veliki“ gde su za najuspešnije maturante niških srednjih škola pripremili jednokratne stipendije u visini od oko dve stotine evra. Nagrade će dobiti osmoro sredenjoškolaca koji su osvojili visoka mesta bar na okružnim takmičenjima iz različitih oblasti.
Osmu godinu zaredom, Rotari klub “Niš-Konstantin Veliki“ organizuje akciju pod nazivom “Nova niška elita“. Da bi se postao pripadnik ove elite, neophodan je vredan rad, talenat i uspesi na takmičenjima iz različitih školskih predmeta. Osmoro najvrednijih dobiće od rotarijanaca jednokratnu stipendiju visine 200 evra.
Novac je prikupljen donacijama članova ovog rotari kluba, a izbor osmoro dobitnika sačinili su direktori srednjih škola.
U stipendiranje su se, osim rotarijanaca iz kluba “Niš-Konstantin Veliki“, uključile i njihove kolege iz makedonskog grada Kočani kao i fondacija Benlian.