018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rok za zamenu starih Vozačkih dozvola biće produžen

Tanjug: Rok za zamenu starih vozačkih dozvola, koji, prema važećem zakonu ističe 10. juna, biće produžen, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vanja Vukić. On je dodao da će građani od naredne sedmice važeće vozačke dozvole moći da produže preko interneta.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremilo je izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim će biti proužen rok za zamenu starih vozačkh dozvola. Taj rok po sadašnjem zakonu ističe 10. juna“, rekao je Vukić Tanjugu i dodao da će izmene i dopune tog zakona biti prioritet u novom sazivu Skupštine, a da je moguće da se rok produži i do isteka važnosti postojećih dozvola.

On je, takođe, naglasio da neće biti povećane cene za izdavanje novih vozačkih dozvola niti bilo kog ličnog dokumenta jer, kako je precizirao, za to ne postoji potreba, pošto je cena izrade tih dokumenata ostala nepromenjena.

Izmene zakona su samo poceduralne, rekao je Vukić i podsetio da je i ranije dolazilo do produženja važenja ličnih dokumenta, kao što je bio slučaj sa starim plavim pasošem.

Vukić je još jednom ukazao da će izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja biti produženo važenje vozačkih dozvola i da zato neće „biti potrebe za kažnjavanjem građana koji imaju staru vozačku dozvolu“.

Državni sekretar je najavio da će MUP vrlo brzo omogućiti građanima da produže vozačku dozvolu elektroniskim putem.

„Građani koji preko interneta budu aplicirali za produženje vozačke dozvole neće morati da dolaze u policijsku upravu radi obavljanja tog posla, a naša predpostavka je da bi to moglo da bude već tokom naredne sednice“, rekao je Vukić.

On je zaključio da je to već dogovoreno sa Ministarstvom finansija i drugim nadležnim službama.

 

Povezane vesti

  • Nis

    Moja Vozacka dozvola vazi do 2019 god. Tako da moze bilo koji ministar da izmislja nacin na koji ce da uzme pare to mene ne interesuje,a po najmanje nemam nameru da dajem novac koji sam dao pre 5 godina drzavi.Ako ste imali nameru trebali ste blagovremeno da reagujete i odmah da izdate na manji broj godina a ne danas vazi a sutra ne.Ili posto se hvalite da brinete za ovaj narod lepo stopirajte postupak pa kada svima isteknu onda izdajte nove.Niko nema prava da kazni nekog ko ima staru dozvolu jer datum vazenja postoji ako nema pravde u Srbiji postoje druge institucije koje to resavaju.Mi taze vozaci sa starim Vozackim dozvolama KOJE JOS UVEK VAZE bi terbalo da promenimo za nove Vozacke dozvole jedino ako se ta promena vrsi iz budzeta Srbije,JER NIKO NIJE BUDALA DA DVA PUTA PLACA NESTO STO JOS UVEK VAZI I DA PRATI VASE PROHTEVE I GLUPOSTI !