018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rok za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava do 31. marta (VIDEO)

Niška Uprava za poljoprivredu poziva sve proizvođače da se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava za 2014. godinu, a rok za prijavljivanje je do 31. marta.

Načelnik ove Uprave Saša Stoiljković podseća da su prijavljivanje i obnova registracije imanja polazna osnova za korišćenje sredstava za sve vidove podsticaja i premija iz agrarnog budžeta i da savetodavne službe pružaju pomoć poljoprivrednicima u ispunjavanju obrazaca.

U toku je registracija poljoprivrednih gazdinstava. Niškim poljoprivrednicima radnici Uprave za poljoprivredu i razvoj sela svakog radnog dana od 8 do 13 sati pružaju pomoć u popunjavanju obrazaca koji su potrebni za registraciju ili obnovu registracije gazdinstava, kako bi se izbegle gužve na šalterima filijale Uprave za trezor.

Na adrese registrovanih nosilaca poljoprivrednih imanja, dokumentacija, koja je neophodna za obnovu registracije već je stigla. Poljoprivrednici osim popunjenih obrazaca Upravi za trezor bi trebalo da predaju i potvrdu o aktivnom statusu domaćinstva i da prijave promene ako ih je bilo. To podrazumeva izvod iz katastra kojim se dokazuje vlasništvo, a ako je reč o zakupu overeni ugovor i izvod katastra za tu zemlju.

U Srbiji je prošle godine prijavljeno oko 250. 000 imanja, dok je u Nišu svoja imanja registrovalo oko 4.000 gazdinstava.

Povezane vesti