018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rok za podnošenje zahteva za legalizaciju ističe sutra (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Rok za podnošenje zahteva za legalizaciju ističe sutra, i odnosi se na objekte podignute do 1. novembra prošle godine. Na šalterima Uprave za planiranje radi se brže, da bi sve Nišlije završile neophodnu proceduru, a samo juče podneto je oko 1.000 zahteva. Oni koji su pokrenuli proces legalizacije ranijih godina ne moraju ponovo da podnose zahtev. Šalteri Uprave za planiranje u ulici Nikole Pašića biće otvoreni i sutra do 15 sati.

Kao i 95, 2003, 2009, građani su i ove godine iskoristili šansu da podnesu zahtev za legalizaciju objekata. Mada su to mogli da učine još od 1. novembra 2013., mnogi su se ipak rešili gotovo poslednjeg dana.

Ceo proces u Gradskoj upravi sada košta 280 dinara, pa je i put do građevinske i upotrebne dozvole mnogo lakši – za razliku od redovnog postupka legalizacije, gde se moraju platiti administrativne takse za 4 zahteva. 29. januar je poslednji voz za podnošenje zahteva, jer u Upravi za planiranje kažu da narednog u skorije vreme neće biti.

Inače, nakon najnovije odluke Gradskog veća, Niš sada ima 8 zona, umesto prethodnih 6, i za sve važi različita visina naknade za uređenje građevinskog zemljišta. U Upravi za planiranje kažu da su naknade sada ravnomernije, jer su zone različito komunalno opremljene.

Tako će naknadu najjeftinije platiti žitelji, na primer, Kravlja, Toponice, Topila, a najskulje će proći oni koji imaju objekte u ulici Stefana Prvovenčanog, Voždovoj, na Trgu Pavla Stojkovića, ili Trga kralja Aleksandra.

 

 

Povezane vesti