018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Rok za formiranje spiskova – 2. septembar

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Rok za definisanje biračkog spiska raseljenih lica sa Kosova i Metohije koja će glasati na izborima u pokrajini je 2. septembar, izjavio je u Nišu, pomoćnik komesara za izbeglice Ivan Gerginov nakon sastanka sa predstavnicima Niškog, Zaječarskog, Jablaničkog i Pirotskog okruga.

Cilj ovog skupa je bio i da se sve pripremi za evidentiranje raseljnih lica na jugu Srbije, istakao je gradski većnik Branisalv Ranđelović.

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji zakazani su za 3. novembar, i u toku je evidentiranje raseljenih lica, koja će na njima imati pravo glasa. Zbog toga je u Skupštini grada održan sastanak predstavnika Niškog, Zaječarskog, Jablaničkog i Pirotskog okruga.

Rok za kompletiranje biračkog spiska raseljenih lica je 2. septembar, a u toku je formiranje mreže povereništava za izbeglice.

Podsetimo, nedavno je nakon sastanaka pregovaračkih timova u Briselu, dogovoreno da izbore organizuje OEBS, da će se glasati po biračkom spisku sa poslednjih predsedničkih izbora u Srbiji i da će se biračko pravo ostvarivati uz ličnu kartu ili pasoš.

Povezane vesti