018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Roditelji tužili tim lekara zbog smrti sina

Od:
Komentari: isključeni

KRAGUJEVAC – Goran i Mirjana Minić iz Kragujevca, čiji je sin Stefan Minić (25) preminuo posle 38 dana lečenja od povreda koje je zadobio u svojoj kući usled eksplozije plinske boce, saopštili su danas da su podneli krivičnu prijavu protiv tima lekara Klinike za opekotine u Beogradu.
„Krivičnu prijavu smo podneli zbog sumnje da je naš sin neodgovorno i nesavesno lečen“, rekli su roditelji na konferenciji za novinare i naveli da je prijava podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Oni su podsetili „da je njihov sin preminuo od sepse 12. avgusta prošle godine, posle više operacija koje je imao zbog zadobijenih opekotina na rukama i nogama, kao i da ga nijednom za vreme lečenja
nisu videli“.
Goran i Mirjana su rekli da su lekari od njih tražili da kupe veštačku kožu u apoteci, što su i uradili, kao i da, kako su izjavili, sumnjaju da se u dokumentaciji o lečenjenju njihovog sina menjani podaci, datumi…
„Mi samo želimo da znamo ko je dozvolio da se primeni upotreba veštačke kože i gde je završila koža donora koji su bili Stefanovi drugari“, rekli su Goran i Mirjana.
Tanjug 23.01.2015 15:30
Foto Tanjug