018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ročišta otkazana zbog štrajka advokata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Gotova sva ročišta, osim onih u kojima je neophodno prisustvo branioca, otkazana su zbog štrajka advokata. U Osnovnom sudu u Nišu je, međutim, moguće izvaditi potrebna uverenja i obaviti ostale administrativne poslove za koje je sud nadležan. Mišljenja Nišlija su podeljenja – od onih koji podržavaju štrajk, do onih koji smatraju da je, uprkos uvećanju poreske stope, advokatura profesija koja ne oskudeva.

Gotovo prazni hodnici svakako su neuobičajena slika za sudove pretrpane sporovima koji traju godinama, pa čak i decenijama. Razlog tome je dugo najavljivani štrajk advokata koji, međutim, nije ostavio sudske službenike bez obaveza.

Osim već poznatih razloga štrajka koji se tiču uvećanja poreza i prebacivanja pojedinih advokatskih usluga notarima, pojedini niški advokati se pitaju i zašto su učili toliko komplikovano gradivo na fakultetu ukoliko nemaju gde da ga primene.

Mišljenja Nišlija po pitanjju štrajka advokata su različita. Neki se pribojavaju da će usluge notara biti skuplje nego advokatske dok drugi smatraju da će advokati dobro zarađivati i sa smanjenim obimom posla.

Advokati će biti u štrajku do ispunjenja zahteva, a naredni njihov sastanak sa predstavnicima ministarstava pravde I finansija zakazan je za ponedeljak.

 

Povezane vesti